Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου με ουρά σαν πριόνι

Ένα νέο, παράξενο είδος δεινοσαύρου με ουρά που θυμίζει πριόνι, ανακαλύφθηκε στη Χιλή. Τα απολιθώματα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν δεινόσαυρο σε μέγεθος σκύλου που χρησιμοποιούσε την ουρά του ως όπλο!

Μερικοί δεινόσαυροι είχαν αιχμηρές ουρές που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαν μαχαίρι και άλλοι είχαν ουρές σαν ρόπαλα. Το νέο είδος, που περιγράφεται σε μια μελέτη στο περιοδικό Nature, έχει κάτι που δεν έχει ξαναδεί ποτέ κανένας επιστήμονας σε ζώο: επτά ζεύγη «λεπίδων» απλωμένα στο πλάι σαν όπλο κοπής που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αζτέκοι πολεμιστές, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Άλεξ Βάργκας.

«Είναι ένα πραγματικά ασυνήθιστο όπλο», είπε ο Βάργκας, παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου της Χιλής. «Τα βιβλία για τα προϊστορικά ζώα για παιδιά πρέπει να ενημερωθούν και να βάλουν αυτή την παράξενη ουρά εκεί. Απλώς φαίνεται τρελό».

Το φυτοφάγο πλάσμα είχε έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών από διαφορετικά είδη που αρχικά έστειλε τους παλαιοντολόγους σε λάθος μονοπάτι. Το πίσω άκρο έμοιαζε με στεγόσαυρο , γι αυτό και οι ερευνητές το ονόμασαν stegouros elengassen.

Αφού ο Βάργκας και η ομάδα του εξέτασαν τα κομμάτια του κρανίου και έκαναν πέντε διαφορετικές αναλύσεις DNA, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε μόνο μακρινή σχέση με τον στεγόσαυρο. Αντίθετα, ήταν ένα σπάνιο μέλος της οικογένειας δεινοσαύρων που μοιάζουν με αγκυλόσαυρα.

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου με ουρά σαν πριόνι
(Mauricio Alvarez via AP)

Πηγή: apnews.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος