Συνέδριο για τη Συνεργασία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τη Βιομηχανία

Από τις 15 Μαΐου και έως τις 21, πραγματοποιείται στο Νέο Οίτυλο της Μάνης στη Λακωνία το πέμπτο ετήσιο Θερινό Σχολείο Ιατρικής και Βιοεπιστημονικής Έρευνας και Διαχείρισης του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου (World Hellenic Biomedical Association – WHBA). Αμέσως μετά, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο του WHBA που έχει ως θέμα «Synergy between Academia and Industry» (Συνεργασία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την Βιομηχανία). 

Στη Λακωνία, στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 40 φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών,ειδικευόμενοι γιατροί και μεταδιδακτορικοί ερευνητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Το πρόγραμμα θα εστιάσει στις καρδιαγγειακές νόσους, τον καρκίνο, τις νευροεπιστήμες και τις νέες τεχνολογίες.

Περίπου 20 διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Αγγλία, την Ελβετία και την Ελλάδα συμμετέχουν αφιλοκερδώς ως διδάσκοντες αλλά και στην επιλογή φοιτητών από περισσότερα από 20 πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η συμμετοχή και η
διαμονή προσφέρονται δωρεάν στους 40 φοιτητές του Θερινού Σχολείου που έχουν επιλεγεί από 170 υποψηφίους με γνώμονα την αριστεία στον τομέα τους. Το οικονομικό
σκέλος του προγράμματος υποστηρίζεται από Έλληνες ομογενείς, ελληνικούς επιστημονικούς συλλόγους του εξωτερικού και φαρμακευτικές εταιρείες της Ελλάδας
και του εξωτερικού.

Στις 22 Μαΐου θα γίνει το 13ο Συνέδριο του WHBA στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθηγητές και στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να αναλύσουν τα δεδομένα και να εντοπίσουν τις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζονται στη χώρα μας. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης, μεθοδολογίας και εξέλιξης των φαρμάκων καθώς και βιοηθικής, ενώ η κεντρική ομιλία έχει τίτλο «Η πρόκληση και o ενθουσιασμός της ανακάλυψης και ανάπτυξης νέων φαρμάκων».

Οι διακεκριμένοι καθηγητές Μανώλης Δερμιτζάκης από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, θα προεδρεύσουν της συζήτησης με θέμα «Μπορεί η ανάπτυξη φαρμάκων και οι κλινικές δοκιμές να ηγηθούν της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας;» η οποία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα του συνεδρίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου που είναι στην αγγλική γλώσσα μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροί, φοιτητές και επιστημονικό προσωπικό.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος ιδρύθηκε το 1990 στο Λονδίνο με στόχο την επικοινωνιακή και επιχειρησιακή διασύνδεση ομογενειακών ελληνικών ιατρικών και βιοεπιστημονικών συλλόγων χωρών του εξωτερικού. Με τη συμπλήρωση 20 ετών παρουσίας στην Ευρώπη συμφωνήθηκε η μεταφορά της έδρας του στις ΗΠΑ με στόχο την παγίωση της οικουμενικότητας της παρουσίας και του χαρακτήρα των δράσεών του. Στα 25 χρόνια ιστορίας του ο WHBA έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με περισσότερους από 2.000 Έλληνες ιατρούς και βιοεπιστήμονες σε 30 χώρες των 5 ηπείρων του πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: whba1990.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος