25 χρόνια κλωνοποίηση: Από την Ντόλι στην Ελίζαμπεθ Αν

Array

Η Ελίζαμπεθ Αν είναι το πρώτο κλωνοποιημένο κουνάβι και ήρθε στον κόσμο εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, τη γνωστή Ντόλι. Έκτοτε, έχουν κλωνοποιηθεί πολλών ειδών ζώα υπό εξαφάνιση όπως το συγκεκριμένο κουνάβι που είναι το πρώτο απειλούμενο είδος ζώου στις ΗΠΑ.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 ο3 ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ενδιαμέσως έχουν κλωνοποιηθεί τουλάχιστον 25 είδη ζώων από αγελάδες και άλογα, μέχρι και μύγες.

Ο Κ. Τριανταφυλλίδης μίλησε και για την κλωνοποίηση μη ζώντων, ενώ εξήγησε γιατί οι κλώνοι δεν μοιάζουν απολύτως με τα ζώα που έχουν κλωνοποιηθεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η επισήμανση του καθηγητή ότι στην Ε.Ε απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα κάτι που δεν απαγορεύεται στις ΗΠΑ. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι αν και θεωρητικά μπορεί να επιτευχθεί, εδώ και 7 χρόνια  έχει σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια κλωνοποίησης ανθρώπου κυρίως εξαιτίας των ηθικών προβληματισμών που εγείρει μία τέτοια προοπτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος