«Αυτός ο τρομερός πόλεμος και η έκβασή του δεν θα καθορίσουν μόνο τη μοίρα της Ουκρανίας αλλά το εάν θα επικρατούν ο νόμος και η τάξη στην Ευρώπη ή θα κυριαρχήσει η τυραννία και η στρατιωτική δύναμη», είπε ο Φρίντριχ Μερτς, στην πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο ως καγκελάριος.
Κάλεσε να μην υπάρξει διχασμός για την Ουκρανία και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ευρώπης και προειδοποίησε: Η Δύση δεν μπορούσε να δεχτεί μια υπαγορευμένη ειρήνη για την Ουκρανία ή υποταγή στο status quo που επιτεύχθηκε από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Προέχει η ενότητα μεταξύ των συμμάχων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για το πώς να τερματίσουν τον πόλεμο, τόνισε, παραμονή των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.
Η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα οικονομικά μέσα ώστε να αποκτήσει τον ισχυρότερο συμβατικό στρατό στην Ευρώπη, τόνισε .
Δεσμεύτηκε επίσης να μετατρέψει την προβληματική γερμανική οικονομία σε «μηχανή ανάπτυξης» και σχετικά με τους δασμούς δήλωσε ότι δέσμευση αποτελεί να αποτραπεί μια παρατεταμένη εμπορική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ich bin aus ganzem Herzen der Überzeugung, dass unser großartiges Land die Herausforderungen unserer Zeit aus eigener Kraft heraus bestehen und daraus etwas Gutes machen wird. pic.twitter.com/c8U1RgiFx9
— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) May 14, 2025
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος