Εμβολιασμοί στο Χαϊδάρι – Καρδιαγγειακοί έλεγχοι στην Ελευσίνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται πρωτοβουλίες Δήμων με στόχο την πρόληψη και τη βελτίωση της Υγείας των δημοτών και των κατοίκων των περιοχών τους.

Στο Χαϊδάρι, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαϊδαρίου, “θα πραγματοποιήσει την δερμοαντίδραση Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης, για την κάλυψη των παιδιών στα Νηπιαγωγεία (νηπιακή ηλικία).
Η Περιφέρεια Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δυτικού τομέα μας διέθεσε ορισμένες δόσεις με αυτές σε πρώτη φάση θα καλυφθούν τρία Νηπιαγωγεία της πόλης μας το 10ο,το 13ο και το 14ο.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί και στα υπόλοιπα ανάλογα με την επάρκεια των δόσεων προκειμένου να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εθελοντή Παιδίατρο, Επισκέπτρια Υγείας και Νοσηλευτές .
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στο 14ο νηπιαγωγείο και θα πραγματοποιηθεί στο 10ο και 13ο νηπιαγωγεία στις 21/2/2017″.

Στο Δήμο Ελευσίνας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για τους Δημότες Μαγούλας, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ελευσίνας: “Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους το επιθυμεί, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος, ο οποίος θα περιλαμβάνει έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) & μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, από ειδικό Καρδιολόγο και από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας και θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Μαγούλας (Ηρώων Πολυτεχνείου 2, 19018, Μαγούλα), τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 9.00π.μ.

Συνίσταται να παραμείνετε νηστικοί 12 ώρες πριν την εξέταση. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε. Η έγκαιρη διάγνωση των καρδιαγγειακών προβλημάτων είναι σωτήρια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος