“Έμποροι-Ενάντια στην Κρίση”: Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη “Έμποροι ενάντια στην κρίση”, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ζητά από τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους μεθαύριο Κυριακή 1η Νοεμβρίου, και τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν ούτε ένα ευρώ. Την άποψή τους εξέφρασαν και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΒ καθώς όπως τονίζουν, το να ανοίγουν τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο, τα οφέλη έχουν αποδειχθεί αίολα και απολύτως ψευδή. Επιπλέον τονίζουν το τρίτο μνημόνιο επιβάλλει τα καταστήματα να ανοίξουν 53 εβδομάδες το χρόνο.

Όπως αναφέρουν  “με  επιστημονικά κριτήρια το Ινστιτούτο (ΙΝΕΜΥ), έχει αποδείξει ότι με την εφαρμογή του μέτρου καμία αύξηση τζίρου δεν υπήρξε. Το μόνο αποτέλεσμα ήταν η μετακύληση τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Ακόμα και οι λιγοστοί συνάδελφοι που επικαλούνται ότι κάνουν αυξημένο τζίρο τις Κυριακές, αν κοιτάξουν καλύτερα “τα νούμερα” θα δουν ότι σε βάθος χρόνου αυτό δεν ισχύει. Το καθαρά Μνημονιακής έμπνευσης μέτρο για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δεν έχει στόχο ούτε να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές, ούτε να βοηθήει τον τουρισμό, ούτε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Στόχο έχει να ενισχύσει τις πολυεθνικές και να οδηγήσει στον αφανισμό τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις και τα καταστήματα.

Από την πλευρά μας ως “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” θεωρούμε τελείως λάθος και αναποτελεσματική τη στάση που ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΣΒ, που δεν σχεδιάζει την ανατροπή της Κυριακάτικης αργίας. Η πρακτική αυτή οδηγεί σε αργό θάνατο και σε όλο και περισσότερα λουκέτα. Ενώ είναι χαρακτηριστικό η σπασμωδικότητα που ακολουθεί η πλειοψηφία (την προηγούμενη φορά είχε προτείνει κλειστά την Κυριακή, τώρα ανοικτά).

Από την πλευρά μας προσπαθούμε συστηματικά με σύμμαχο τον καταναλωτή να εδραιώσουμε μια πρόταση με προοπτική για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων ενάντια στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος