Εμ. Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να κλείσει «γρήγορα» μια «ισορροπημένη και δίκαιη» συμφωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε χθες Πέμπτη να κλειστεί «γρήγορα» συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τους τελωνειακούς δασμούς, τονίζοντας πως η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να διαρκεί «αιωνίως».

«Η Γαλλία τάσσεται υπέρ γρήγορης σύναψης συμφωνίας, δεν θέλουμε αυτό να διαρκέσει αιωνίως», δήλωσε ο κ. Μακρόν στον Τύπο μετά τη σύνοδο κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες. «Υπάρχει αληθινή βούληση των Ευρωπαίων να κλειστεί (…) Αλλά δεν θέλουμε να κλειστεί με κάθε τίμημα», έσπευσε να προσθέσει.

Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να εξασφαλιστεί πως η συμφωνία αυτή θα είναι ισορροπημένη και δίκαιη, εξήγησε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αν οι δασμοί «βάσης» 10% των ΗΠΑ παραμείνουν σε ισχύ, τότε η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι ισοδύναμη, πρόσθεσε. «Η καλή μας θέληση δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία», προειδοποίησε ακόμη ο κ. Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος