Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ένα ελληνικό γαστρονομικό χωριό έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας στο Βέλγιο. Το Εστιατόριο των Ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες γέμισε με ελληνικές γεύσεις  την Τρίτη καθώς ύστερα από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σε συνεργασία με ελληνικές Περιφέρειες και του γραφείου του ΕΟΤ BENELUX, δεκαπέντε σεφ από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.

Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σύκα από την Στερεά Ελλάδα, φιστίκια και ρετσίνα από την Αττική, φέτα από την Ήπειρο, σύγκλινο από την Κρήτη, κατίκι Δομοκού, φορμαέλα Αραχώβης, ροδάκινα Νάουσας, ρομπόλα Κεφαλονιάς, παρθένο ελαιόλαδο, μανούρι, ελιές, κάπαρη, μέλι, κεφαλογραβιέρα, ξινομυζήθρα, γιαούρτι στραγγιστό, ανθότυρο, χυλοπίτες, τραχανάς, κρασί, σταφίδες, ούζο και άλλα βρέθηκαν στα τραπέζια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφερόμενα από δεκάδες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα σε εκατοντάδες κόσμου που προσήλθε στην εκδήλωση. Οι σεφ, υπό τον συντονισμό του σεφ Μάνου Μακρυγιαννάκη από το εστιατόριο «Φίλεμα» των Βρυξελλών, παρασκεύασαν επίσης πολλές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές για τους καλεσμένους.
Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ελληνική κουζίνα. Υπάρχει ελληνική γαστρονομία. Σήμερα θα αποδείξουμε μαγειρεύοντας όλοι μαζί ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές τοπικές κουζίνες. Κάθε μια από αυτές έχει το μεγαλείο της».

Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο ελληνικό γαστρονομικό χωριό συμμετείχαν με εκπροσώπους και προϊόντα οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Επίσης συμμετείχε η ομάδα A Discovery Network, που εργάζεται για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Όπως τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου, κατά την συνέντευξη Τύπου, η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών «που αναλαμβάνει το γραφείο μου κάθε χρόνο με σκοπό να αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό. Θέλουμε να δείξουμε το πρόσωπο της πραγματικής Ελλάδας έναντι των επιθέσεων που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια και να δείξουμε όλους τους άξιους δημιουργούς που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες Φέτος η θεματική μας είναι τα προϊόντα ΠΟΠ, καθώς δεν υπάρχει μόνο η φέτα, αλλά και πολλά άλλα που πρέπει να αναδειχθούν».

Ελληνικό γαστρονομικό χωριό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο«Η προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γαστρονομία», δήλωσε η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ BENELUX, που συνεργάστηκε για την οργάνωση της εκδήλωσης, Ελένη Σκαρβέλη, η οποία προσέθεσε μάλιστα ότι για τους Βέλγους η κουζίνα αποτελεί το τρίτο κατά σειρά κριτήριο για την επιλογή τουριστικού προορισμού.

Δείτε το video από την εκδήλωση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος