Ζωγράφου: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη 450 μαθητές δημοτικού

Προβληματισμό προκαλεί στους γονείς των μαθητών του 5ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου η διακοπή των μαθημάτων λόγω ακαταλληλότητας (μη ύπαρξης στατικής επάρκειας) στο πεπαλαιωμένο κτίριο 3 του σχολικού συγκροτήματος.

Ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για το πού θα φιλοξενηθούν οι μαθητές, μετά την τριήμερη διακοπή, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

Έχουμε περίπου 11 τμήματα που αυτή τη στιγμή ερευνούμε που μπορούμε να τα στεγάσουμε σε πρωινή βάρδια. Εννοείται, για να μη γίνει όλη αυτή η ανατροπή στις οικογένειες που δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους” τόνισε στην εκπομπή του ΕΡΤNews.gr “Συνδέσεις” η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη.

Όπως είπε η Δήμαρχος, υπάρχει μια συνάντηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να βρεθεί λύση για το επόμενο διάστημα.

Εμείς έχουμε απευθυνθεί στην Πανεπιστημιούπολη, μήπως μπορέσουν και μας διαθέσουν κάποιο κτήριο ενώσω γίνεται η μελέτη και η αποκατάσταση του κτιρίου, να στεγαστούν τα 11 τμήματα και επίσης ερευνούμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε κοντέινερ, να τα τοποθετήσουμε στην αυλή ή σε άλλους χώρους κοντά στο κτήριο αυτό, για να μπορέσει να δουλέψει το σχολείο” πρόσθεσε η κα Καφατσάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος