Ζητούμενο αν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έγινε εν βρασμώ, λέει ο δικηγόρος Π. Παπαϊωάννου (video)

Για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος – εγκληματολόγος, Πάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς  τελέστηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Για να γίνει δεκτό ότι μια ανθρωποκτονία τελέστηκε είτε σε βρασμώ ψυχικής ορμής είτε υπό καθεστώς μειωμένου ή χωρίς καταλογισμό πρέπει να αποδειχθεί στην πρώτη περίπτωση του βρασμού ότι η απόφαση και η εκτέλεση του εγκλήματος ελήφθησαν και τα δύο αυτά σε χρονικό σημείο που ήταν η ψυχική και η πνευματική κατάσταση του δράστη εντελώς εξαιρετική, διαφορετική από τη φυσιολογική του», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο ίδιος, με αφορμή τη δίκη του καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν, αναφέρθηκε στο εγχειρίδιο που έχει συγγράψει, το οποίο έχει να κάνει με εγκλήματα ζηλοτυπίας αλλά και διαφόρων άλλων λόγων ανθρωποκτονιών.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «η ελληνική νομολογία, σε πάρα πολύ λίγες περιπτώσεις κρίνει ότι συντρέχει βρασμός ψυχικής ορμής, όταν πραγματικά έχει συμβεί ένα εξαιρετικό επεισόδιο, το οποίο οδηγεί στο να λάβει και να εκτελέσει ο δράστης εκείνη την ώρα το αδίκημα».

Ο δράστης είχε σβήσει τις κάμερες

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε κάποιος βαθμός προσχεδιασμού του δράστη καθώς «είχε σβήσει τις κάμερες». Όσον αφορά το θέμα του ελαττωμένου καταλογισμού, όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου «θα πρέπει να υπάρχει μια διαγνωσμένη κατάσταση, μια διαγνωσμένη ψυχική νόσος η οποία να είναι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να του διασαλεύει αυτό ακριβώς που ανέφερε και η ψυχολόγος Λίζα Βαρβογλή, να μην έχει κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος λόγω της νόσου, ικανότητα να αντιληφθεί τι κάνει κατά το κοινός λεγόμενο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος