Ζάκυνθος: Προθεσμία για την απολογία τους έλαβαν οι 7 συλληφθέντες για το συμβόλαιο θανάτου (video)

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή , πήραν οι επτά συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία που σημειώθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο στη Ζάκυνθο. Ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ένας απότακτος αστυνομικός. Οι αρχές αναζητούν τον 44χρονο εφοπλιστή και την 27χρονη τσιλιαδόρο.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Την ημέρα  που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζακύνθου, εντόπισαν  το σκάφος των  εκτελεστών στο λιμάνι Πόρτο Ρόμα,  βρήκαν σε μικρή απόσταση   κουβά με απορρυπαντικά  που χρησιμοποίησαν οι  συνεργοί τους,  για να καθαρίσουν το φουσκωτό.
Συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τις πρωινές ώρες της 11/6/2020 σε σημείο πλησίον του λιμανιού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πλαστικός κουβάς που περιείχε διάφορα καθαριστικά είδη. Επίσης στον ίδιο κουβά βρέθηκε μια φορολογική απόδειξη με την επωνυμία του καταστήματος.
Οι ερευνητές της αστυνομίας, έφτασαν στο κατάστημα, και από τις κάμερες  είδαν  την επίμαχη ώρα αναγραφής στην απόδειξη,  τον αδελφό που οδηγού της μηχανής  να αγοράζει προϊόντα.
Ακολουθώντας τα ίχνη του, μετά από πολύμηνες έρευνες έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Σχεδόν ένα χρόνο  μετά την δολοφονία,  κατέθεσε  μάρτυρας και μετέφερε τους εκτελεστές  από την Αθήνα στην Ηλεία και τους παρέλαβε μετά την δολοφονία.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι φυσικοί αυτουργοί κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό τον απότακτο αστυνομικό.
Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας,  υπάρχουν  αρκετοί διάλογοι περιφερειακών μελών της οργάνωσης.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, το φουσκωτό σκάφος το μετέφερε  μέχρι την Κόρινθο ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή, και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε φορτηγό και μέσω Καλαμάτας, το έκρυψαν στη αποθήκη στη Σκαφιδιά Ηλείας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος