Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023 η δίκη

Array

Για 15/12/2023 αναβλήθηκε η δίκη για τον φριχτό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε από δύο πολίτες, στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Αναβολή της δίκης αιτήθηκε η υπεράσπιση καταδικασμένου μεσίτη. Παρόντες στο δικαστήριο είναι μόνο ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου και ο μεσίτης.

Σημειώνεται ότι σήμερα 20/1 είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες είναι ελεύθεροι, καθώς ο μεν κοσμηματοπώλης βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας, ενώ ο συγκατηγορούμενος του που είχε οδηγηθεί στην φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση είναι ελεύθερος με αναστολή που του χορηγήθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά από περίπου δύο μήνες έκτισης. Για την έξοδο του μεσίτη από την φυλακή, ασκήθηκε αναίρεση η συζήτηση της οποίας στον ‘Αρειο Πάγο έχει αναβληθεί για τις 25 Ιανουαρίου.

Ο 33χρονος ακτιβιστής σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι “εισήλθε για άγνωστη αιτία” στο κοσμηματοπωλείο του 80χρονου κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν “ασφάλισε” η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 63χρονο μεσίτη.

Ο αποτρόπαιος θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου καταγράφηκε και προβλήθηκε σε δεκάδες ΜΜΕ προκαλώντας αντιδράσεις σε χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος “συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου”.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία 4 προς 3. Είχαν καταγραφεί να επιχειρούν με βίαιες κινήσεις να περάσουν χειροπέδες στον σχεδόν ημιθανή 33χρονο.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος