Υπουργείο Εργασίας: Επιδοτεί θέσεις για άτομα με αυτισμό (video)

Το να εργάζεται ένα άτομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού είναι κάτι εφικτό – δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στην άρση του αποκλεισμού και την ένταξη των ατόμων με αυτισμό, μέσω του προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Κάθε Σάββατο ο Βασίλης που είναι αυτιστικός προπονείται και κάνει κωπηλασία. Λατρεύει τη θάλασσα είναι άλλωστε χειμερινός κολυμβητής, έχει δουλέψει σε ένα καφέ, ως βοηθός εκπαιδευτή σκύλων και τώρα φοιτά σε νυχτερινό σχολείο.
Έχει φοιτήσει σε ΙΕΚ δραματικής σχολής και μπορεί το όνειρό του να γίνει ηθοποιός να  μην έγινε πραγματικότητα δεν το βάζει όμως κάτω.

Από μικρή ηλικία ο Βασίλης εκπαιδεύτηκε και έχει κατακτήσει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Η μητέρα του και το περιβάλλον του τον ενθαρρύνει ώστε να είναι αυτόνομος.

Η Πηνελόπη Αλεξίου είναι μητέρα δύο νευροτυπικών παιδιών και ενός 17χρονου που είναι αυτιστικός. Όπως είπε στην ΕΡΤ οι δομές είναι λίγες για τα άτομα με νοητική υστέρηση και η αγωνία των γονιών για το μέλλον των παιδιών τους μεγάλη.

Υπουργείο Εργασίας: Επιδοτεί θέσεις για άτομα με αυτισμό (video)

Με ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτιστικούς η πολιτεία δίνει μια ευκαιρία να ενταχθούν σε εργασιακό περιβάλλον.

Οι θέσεις είναι πλήρως επιδοτούμενες με καθοδήγηση και συμβουλευτική και ταυτόχρονη υποστήριξη του ατόμου με αυτισμό την ώρα της εργασίας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Ελένη Αποστολίδου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος