Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίζεται ο μεσίτης

Δύο μήνες μετά τη φυλάκισή του αποφυλακίζεται ο μεσίτης που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη, και όπως γνωστοποίησαν οι συνήγοροί του, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής του.

«Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως, εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος, όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ελαφρυντικά δεν αναγνωρίστηκαν, ούτε στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, αλλά ούτε στον μεσίτη.

Ο μεσίτης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας οικείων προσώπων του και σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη φυλάκισή του, ενώ οι συνήγοροί του προσκόμισαν σχετικά έγγραφα και μάρτυρες.

«Η εξέλιξη αυτή προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικυρώνει τη διαπίστωση ότι η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετώπισε με πρωτοφανή επιείκεια τους κατηγορούμενους για το λιντσάρισμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αδιανόητη απόφαση, αφόρητη για την οικογένειά του, τραυματική για την κοινωνία που αξίωσε απονομή δικαιοσύνης. Προσβλέπουμε στην άμεση αντίδραση της αρμόδιας δικαστικής αρχής» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου.

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος άγνωστο «πως» και «γιατί» βρέθηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ, δέχτηκε τα χτυπήματα του ιδιοκτήτη και ενός μεσίτη που διατηρούσε γραφείο στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη – Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος