Υπόθεση Novartis: Ξεκίνησε η απολογία του Κώστα Βαξεβάνη

Ξεκίνησε η απολογία του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα  Βαξεβάνη ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών   Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία χειρίζεται την  υπόθεση της Novartis. 

Η απολογία του κ. Βαξεβάνης  δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα αλλά θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ο δημοσιογράφος ενώπιον της ανακρίτριας να αποκαλύψει τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του.

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο, προσήλθε στην ανακρίτρια ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη   σχετίζονται με τη φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα  περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

Ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή.

Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της»

Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος