Υπόθεση Novartis: Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσεται ο Νίκος Μανιαδάκης

Με την «σφραγίδα» του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία που αφορούσε στην υπόθεση Novartis ο καθηγητής, Νίκος Μανιαδάκης.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε το σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο, ομόφωνα, είχε καταλήξει στην απαλλαγή του ανθρώπου που αρχικά ενεπλάκη στην υπόθεση με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Οι δικαστές έκριναν πως στα καθήκοντα του κατηγορούμενου για παθητική δωροδοκία την περίοδο 2010-2014 δεν περιλαμβάνονταν η τιμολόγηση των φαρμάκων και η κυκλοφορία τους αλλά ούτε και η διαμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα Εφετών κατά του απαλλακτικού βουλεύματος με το σκεπτικό ότι ο κ. Μανιαδάκης ως Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας είχε άποψη για την τιμολόγηση φαρμάκων.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, τώρα, με νέο βούλευμα τους απέρριψαν την επίμαχη έφεση για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους, επικυρώνοντας, με αυτό τον τρόπο, το βούλευμα των συναδέλφων τους

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος