Υπόθεση Μ. Παπαγεωργίου: Οι συνομιλίες που οδήγησαν στα ίχνη των συλληφθέντων – «Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα»

Έχουν ήδη περάσει 11 χρόνια από την απαγωγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου με την μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη να περιμένει καρτερικά να πάρει στα χέρια της ό,τι έχει μείνει από το παιδί της και να του αποδώσει τις τιμές που κάποιοι του αρνήθηκαν.

Οι δύο συλλήψεις ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην υπόθεση – και το πιο ουσιώδες σημείο της – αφού αφορούν στην ανθρωποκτονία του 26χρονου, Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012 στην Αθήνα.

«Είναι μία εξέλιξη που η οικογένεια την περίμενε, φώναζε ότι είναι κι άλλοι εμπλεκόμενοι. Το μικτό ορκωτό εφετείο με την απόφασή του το 2019 ουσιαστικά επικέντρωσε και διέταξε να γίνει περαιτέρω έρευνα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε και πλέον οδηγηθήκαμε στις πρώτες δύο συλλήψεις και θεωρούμε ότι αναμένονται και άλλες ακόμα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Ρουσσόπουλος. 

Οι δύο άντρες φέρονται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση του πτώματος σε άμεση συνεννόηση με τον 78χρονο εγκέφαλο της δολοφονίας, ο οποίος καταδικάστηκε το 2019 σε ισόβια κάθειρξη και βρίσκεται ακόμα στις φυλακές.

Η εξαφάνιση του πτώματος


Τα στοιχεία που είχαν βρεθεί σε βάρος των συλληφθέντων είχαν προκύψει από άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών αλλά και από ένα «περίεργο» ταξίδι που φέρονται να έκαναν και το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την εξαφάνιση του πτώματος.

«Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι το επίδικο διάστημα του Αυγούστου του 2012, τα άτομα αυτά είχαν πολλές, μπορώ να πω μερικές δεκάδες συνομιλίες με τον ήδη καταδικασθέντα εγκέφαλο. Συνομιλίες που δεν μπορούν να εξηγηθούν ούτε στα πλαίσια φιλικής, ούτε επαγγελματικής επαφής», ανέφερε ο Ν. Ρουσσόπουλος. 

Η ΕΡΤ «φέρνει στο φως» την έκθεση του Καναδού ερευνητή που προσέλαβε η οικογένεια για τη διερεύνηση του εγκλήματος και ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο  για τον τρόπο που οι δράστες εξαφάνισαν το πτώμα του Μάριου.

Στην έκθεση του ερευνητή της οικογένειας αναφέρεται: «Στις 28 Αυγούστου 2012, στις 11 πμ, ο Πέτρος, ο Γιώργος και ο Μιχάλης […] φεύγουν με το κόκκινο φορτηγάκι του Μιχάλη και μερικές σακούλες με κάρβουνο πίσω για να πάνε να πάρουν το πτώμα του θύματος που είναι κλειδωμένο σε τοποθεσία κοντά στα Βίλια».

Λίγες ώρες μετά, ακολουθεί η εξής συνομιλία του «εγκεφάλου» της δολοφονίας και του ενός κατηγορουμένου:

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ερευνητή της οικογένειας: «Το φτιάξατε; Κάνατε τη δουλειά;»
1ος Κατηγορούμενος: «Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε. […] Δεν φαντάζεσαι πόσο απαίσια ήταν η μυρωδιά από τα καμένα».

Οι κατηγορούμενοι, που αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος