Υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέτουν 5 νέοι μάρτυρες – Στον εισαγγελέα νέος φάκελος για σεξουαλική βία

Λίστα με ονόματα πέντε νέων προσώπων που θέλουν να καταθέσουν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη υπέβαλε στην ανακρίτρια η πολιτική αγωγή που ζητά να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές του σκηνοθέτη. Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατέθεσε στον εισαγγελέα ακόμη 18 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά.

Πέντε νέοι μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια. Πρόκειται για 5 πρόσωπα που φέρεται ότι μπορούν να δώσουν λεπτομέρειες και γεγονότα σε σχέση με τις δύο καταγγελλόμενες πράξεις βιασμού που οδήγησαν στην προσωρινή κράτηση τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εισέφερα στοιχεία νέα που έχουν προκύψει στην κυρία ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, πρόκειται για ένα νέο κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας που είναι έτοιμοι να καταθέσουν» τόνισε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από την ανακρίτρια να κατασχεθούν όλα τα ψηφιακά αρχεία από κινητό, υπολογιστές και λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου για να διαπιστωθεί το περιεχόμενό τους και κυρίως αν έχουν σβηστεί αρχεία τον τελευταίο μήνα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αυτοψία στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, όπου φέρεται να τελέστηκε ο δεύτερος βιασμός, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους δύο καταγγέλοντες ζητά η υπεράσπιση Λιγνάδη:

«Να διαταχθεί αυτοψία προς αναζήτηση και εντοπισμό του ξενοδοχείου της Επιδαύρου, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός σε βάρος του S. H. και ειδικότερα με τη βοήθεια της αστυνομικής αρχής και παρουσία Υμών να ζητηθεί από το μάρτυρα να υποδείξει στην Επίδαυρο το ξενοδοχείο, ώστε ακολούθως να ερευνηθεί αν αυτό διαθέτει σουίτα με βεράντα και αν σε αυτό διέμεινα κατά τους χρόνους που αυτός επικαλείται μετά από έρευνα των αρχείων του ξενοδοχείου».

Τη δική του απάντηση στην επίθεση εναντίον του από τον Αλέξη Κούγια, έδωσε ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Δε γνωρίζω για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την επίθεση. Είναι προσωπικός; Έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με την αντίληψή του ότι μπορεί να είμαι ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας και δε θα ‘πρεπε να βγαίνω να μιλάω; Γιατί μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού; Όποιος και να ‘ναι ο λόγος, εγώ είμαι εδώ για να δώσω αυτό τον αγώνα» τόνισε ο κ. Καπουτζίδης.

Δεκαοχτώ νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Μία ώρα παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, υποβάλλοντας τον δεύτερο κατά σειρά φάκελο με καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο ΣΕΗ.

Δεκαοχτώ νέες καταγγελίες περιελάμβανε ο φάκελος που προσκόμισε στον εισαγγελέα ο κ. Τσαρούχας. Οι περισσότερες αφορούν σε υποθέσεις που έχουν παραγραφεί, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – δύο αφορούν σε ποινικά αξιοποιήσιμες υποθέσεις που θα διερευνηθούν το επόμενο διάστημα από τον εισαγγελέα.

«Όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο καλύτερα κάνουμε τη δουλειά μας» δήλωσε ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Πριν από μία εβδομάδα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των Ηθοποιών είχε υποβάλει φάκελο με είκοσι καταγγελίες, από τις οποίες οι τρεις αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις.

«Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και για κακές συμπεριφορές» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να υποβάλει αναφορές στον Άρειο Πάγο σε βάρος των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική έρευνα, της ανακρίτριας αλλά και των μελών του δικαστικού συμβουλίου για τους χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος