Υπόθεση Λιγνάδη – Και 4η καταγγελία για βιασμό (video)

Και τέταρτη καταγγελία για βιασμό έφθασε στα χέρια της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την προηγούμενη καταγγελία που αφορά την ίδια υπόθεση.

Ακόμη μία καταγγελία για βιασμό, η τέταρτη κατά σειρά, έγινε ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και νυν κρατούμενου στις φυλακές Τριπόλεως, Δημήτρη Λιγνάδη.

Η περιγραφή της γνωριμίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη έδειξε την ίδια μεθοδολογία που έχουν περιγράψει και οι μηνυτές. Ο σήμερα 24χρονος κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί οδηγήθηκε στο σπίτι του. Υποστήριξε ότι

– Αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα

– Δεν είχε πού να μείνει και ο Δημήτρης Λιγνάδης τού πρότεινε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του.

Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι έμεινε για μερικούς μήνες στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον βίασε δύο φορές . Η καταγγελία φέρει χρόνο τέλεσης το 2014 όταν ο καταγγέλλων ήταν 17 ετών .

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι “η κυρίας ανακριτής με μια δικαιολογία που εκθέτει την δικαιοσύνη, εδώ και πάρα πολλές ημέρες δεν μας δίνει αντίγραφα των ανακριτικών πράξεων που διενεργεί με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει από την πολλή δουλειά που έχει να βγάλει φωτοτυπίες των ανακριτικών πράξεων”.

Η κατάθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ως αρμόδια για την έρευνα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε παράλληλα με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για την τρίτη μήνυση για βιασμό, που είχε κατατεθεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος από τις φυλακές Τρίπολης έδωσε εξηγήσεις στην αστυνομία και αρνήθηκε την ενοχή του.

Ο 3ος μηνυτής είναι Έλληνας που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και ο οποίος υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης, τον βίασε το 2018. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσει αν θα ασκήσει νέα δίωξη εις βάρος του ηθοποιού.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος