Υπόθεση Κολωνού: Μαζικές πορείες μετά από την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής για τον βασικό κατηγορούμενο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (14/3) στα Προπύλαια, με αίτημα να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, που απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του Κολωνού, από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας λόγω αμφιβολιών.

Ακούγονταν συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της εισαγγελικής αυτής της πρότασης αλλά και κατά της έμφυλης βίας γενικότερα, συνθήματα και υπέρ της 12χρονης.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση συλλογικοτήτων, φορέων, φεμινιστικών οργανώσεων αλλά και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, λίγο μετά τις 19:00 στα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία διαμέσου της οδού Σταδίου στη Βουλή, στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε μικρή ένταση, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν κοντά στο φυλάκιο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν.

Οι διαδηλωτές, που ήταν περίπου 2.000, πορεύτηκαν εκ νέου μέσω της οδού Πανεπιστημίου και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου και πάλι δημιουργήθηκε μικρή ένταση στιγμιαία, όταν πέταξαν πάλι πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Κοραή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και με δύο βομβίδες κρότου – λάμψης. Ωστόσο εκεί σταμάτησε η ένταση και δεν συνεχίστηκε.

Ακολούθως, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία τόσο η Πανεπιστημίου αλλά και άλλες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, μετά από ένα -διάρκειας δύο ωρών- κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πορεία αλληλεγγύης στην 12χρονη από τον Κολωνό πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος