Υπόθεση Φουρθιώτη: Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στις προανακριτικές καταθέσεις

To Μεγάλο Σάββατο θα απολογηθεί στον εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης για τα δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα για τα οποία διώκεται. Ο ίδιος, όπως και οι δύο συγκατηγορουμένοι του, αρνούνται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προανακριτικές καταθέσεις τους.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έδωσε εντολή στους δύο συγκατηγορουμένους του και να σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο σπίτι του, προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης. Το «κινητό-σκιά» που χρησιμοποιούσε στις συνομιλίες μαζί τους φέρεται να ανήκει σε Κύπριο συνδρομητή με λογαριασμό που ενεργοποιήθηκε στις 7 Απριλίου. Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και η μηχανή των δύο συλληφθέντων στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τη δίωξη, καταλογίζεται στον Φουρθιώτη ότι, έναντι αμοιβής που κανόνισε, με τους δύο δράστες είχαν συστήσει συμμορία προκειμένουν να προβούν στις πράξεις τους.

Παράλληλα, ο παρουσιαστής ερευνάται με εισαγγελική εντολή και όσον αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και για άλλες υποθέσεις, όπως η οικονομική του δραστηριότητα, η χρήση πλαστών εγγράφων κ.ά., που καταγγέλθηκαν πριν από λίγο καιρό σε βάρος του.

Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στις προανακριτικές καταθέσεις τους

Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται δηλώνοντας πως θα απολογηθεί στις δικαστικές αρχές με τον δικηγόρο του, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοι του αφού δήλωσαν ότι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται, υποστήριξαν πως οι ίδιοι ουσιαστικά δούλευαν για τη φύλαξη του Μ.Φουρθιώτη τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχουν εμπλοκή ούτε με τις επιθέσεις έξω από το σπίτι, ούτε με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών. Αρνούνται επίσης και οι δύο ότι έχουν κάνει οποιαδήποτε πράξη σε βάρος δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ανέφερε στην προανακριτική κατάθεσή του, πως γνωρίζει τον Μ. Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευε ως φύλακας στο κανάλι “Ε” και ότι τις τελευταίες ημέρες συνόδευε καθημερινά τον συγκατηγορούμενό του παρουσιαστή από το κανάλι στο σπίτι του, μαζί με τον φίλο και πλέον συγκατηγορούμενο του που στο μεταξύ είχε προσληφθεί για φύλαξη.  Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ο Φουρθιώτης του είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό του ζήτησε να πηγαίνει περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Υποστηρίζει επίσης ότι ο παρουσιαστής του είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και πως έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες οι δύο κατηγορούμενοι πήγαιναν κάθε μέρα στο σπίτι του Φουρθιώτη είτε για να τον πάρουν είτε για να τον αφήσουν. Ανέφερε, επίσης, ότι μια φορά ο παρουσιαστής είχε ζητήσει από εκείνον αλλά και από τον … να του βρουν άτομα για συνοδεία και security, στα οποία, εκτίμησε, ότι ο παρουσιαστής θα έδινε περισσότερα χρήματα. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι για ορισμένες από τις πράξεις που τον κατηγορούν, ο Φουρθιώτης του είχε ζητήσει να του βρει τα άτομα, προσθέτοντας ότι του τα βρήκε και πως από εκεί και πέρα δεν γνωρίζει τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε επίσης ότι ο Φουρθιώτης πριν λίγες ημέρες, και χωρίς να έχουν σταματήσει να πηγαίνουν για συνοδεία, τους φώναξε στο κανάλι και τους είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. «Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: “Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά”, εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του» φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Ερωτηθείς πού βρισκόταν στις 01:00 στις 16 Απριλίου 2021, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε ότι έφυγε στις  8:30 το βράδυ από το μαγαζί που δούλευε, πρόσθεσε όμως ότι δεν θυμάται μετά αν γύρισε σπίτι. Συνήθως, είπε, σπίτι του επέστρεφε.
Όταν ρωτήθηκε πού βρισκόταν βραδινές ώρες της 16ης Απριλίου 2021, φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Νομίζω ότι εκείνη την Παρασκευή είχα πάει με τον συγκατηγορούμενό μου να ελέγξουμε την περιοχή που μένει ο Φουρθιώτης Μάλιστα μας είχε βάλει χέρι τηλεφωνικά επειδή δεν φτάσαμε στην ώρα μας. Εμείς κάναμε μία γύρα στην περιοχή και στη συνέχεια φύγαμε».
Στην ερώτηση πού βρισκόταν βραδινές ώρες της 22ας Απριλίου, φέρεται να απάντησε ότι δεν βγαίνει καθόλου τα βράδια μετά τις 8:00.
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του sms που έλαβε στο κινητό του από τον Μένιο Φουρθιώτη τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου, φέρεται να απάντησε: «Ναι το θυμάμαι. Μου είχε στείλει “αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω” και άλλα τέτοια κουλά. Και πιο πριν μου είχε κάνει αρκετές κλήσεις αλλά δεν απάντησα γιατί με πρήζει».
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι μετά από πρόταση του φίλου του, και συγκατηγορουμένου του πλέον, ο οποίος εργαζόταν ήδη ως φύλακας στο ραδιόφωνο του Μ.Φουρθιώτη, δέχθηκε να πάει ως φύλακας του παρουσιαστή με μισθό 1.500 ευρώ. Υποστηρίζει επίσης ότι άλλα άτομα, τα οποία βρήκε ο ίδιος ο παρουσιαστής, είναι αυτά που έκαναν τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος