Υπόθεση Folli Follie: Απολογείται για δεύτερη μέρα ο ιδρυτής του ομίλου – Κατηγορείται για πέντε κακουργηματικές πράξεις

«Ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρεία και αδίκησα και την οικογένεια μου», υποστήριξε, απολογούμενος για δεύτερη ημέρα, στη δίκη για την υπόθεση της Folli Follie ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Κατηγορούμενος για πέντε κακουργηματικές πράξεις ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Folli Follie, στην απολογία του περιέγραψε την πορεία της εταιρείας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Ασία.

Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Κάπου γύρω στο 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρεία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα…

Υπήρχαν δυο εταιρείες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli Follie. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρείες. …Δανειζόμουν από δικά μου κεφαλαία και τα έβαζα στην Ασία για να αναπτυχθεί.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αρνούμενος όσα του αποδίδονται, είπε χαρακτηριστικά: «Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Ολοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος