Υπόθεση 12χρονης: Εν αναμονή νέων ενταλμάτων – «Κλειδί» τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα της 37χρονης μητέρας (video)

Στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους άνδρες που φέρονται να συνάντησαν και κακοποίησαν το παιδί. Αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης και τα ονόματά τους πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε πως, «αυτή η ανατριχιαστική κι απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο, βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχει εξιχνιαστεί από την ελληνική αστυνομία, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται» είπε.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους φερόμενους ως θύτες – Αναμένονται εντάλματα σύλληψης

Τους άνδρες, οι οποίοι φέρονται να συνάντησαν και να κακοποίησαν σεξουαλικά την 12χρονη, φέρεται να έχουν ταυτοποιήσει οι αρχές με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Νωρίτερα, διαβιβάστηκε από την Αστυνομία, στην 33η ανακρίτρια, ο φάκελος με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον πρώτο κύκλο ερευνών του Τμήματος Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από τα δέκα άτομα που πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ αυτοβούλως, για τρεις τουλάχιστον από αυτούς φέρονται να έχουν προκύψει στοιχεία ότι δεν έμειναν μόνο σε συνομιλίες αλλά προχώρησαν και στο επόμενο βήμα, αυτό της δια ζώσης επαφής.

Κομβικό σημείο η νέα συμπληρωματική κατάθεση της 12 χρονης

«Κλειδί» σε αυτή τη φάση θα είναι η νέα συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, η οποία θα κληθεί να αναγνωρίσει τους άνδρες που αναγκάστηκε να συναντήσει, με την ανακρίτρια να έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν αυτή την κατάθεση θα αναλάβει η ίδια ή η ψυχολόγος του Τμήματος Ανηλίκων, με την οποία το παιδί έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Δεκάδες οι ταυτοποιήσεις των ατόμων από τη λίστα των «212»

Δεκάδες είναι και οι ταυτοποιήσεις των ατόμων από την λίστα των «212» που είχαν συνομιλήσει με τα προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα γνωριμιών για την εκπόρνευση του παιδιού.

«Κλειδί» τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα της 37χρονης μητέρας

Κομβικό ρόλο θα παίξουν και οι απαντήσεις που αναμένονται από την ψηφιακή εξέταση του κινητού της 37χρονης προφυλακισθείσας μητέρας.

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 37χρονης μητέρας που βρίσκεται προφυλακισμένη για μαστροπεία εις βάρος της ανήλικης κόρης της, μίλησε στην ΕΡΤ για την συγκλονιστική υπόθεση του Κολωνού λέγοντας ότι ο Ηλίας Μίχος, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας.

«Περιμένουμε από το εγκληματολογικό να γίνει η άρση (του απορρήτου) και να αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με τις εφαρμογές τέτοιες» προσθέτοντας ότι η μητέρα δεν είχε μπει ποτέ  στο Blindchat, απ’ όπου φέρεται ο Μίχος να «ψάρευε» πελάτες για την ανήλικη.

Έως τώρα, οι συλλήψεις για την υπόθεση ανέρχονται σε έξι.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος