Υποψήφια πόλη φιλική προς τα παιδιά η Αθήνα – Μνημόνιο Συνεργασίας Δ. Αθηναίων με τη UNICEF

Στις ανάγκες των παιδιών και των νέων και στην αναπροσαρμογή προς αυτή την κατεύθυνση υπηρεσιών, παροχών, προγραμμάτων και δημοσίων χώρων στις πόλεις, στοχεύει το παγκόσμιο πρόγραμμα, «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά», στο οποίο συμμετέχει από σήμερα η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο δήμος της Αθήνας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη UNICEF και την συμμετοχή της ελληνικής πρωτεύουσας στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, από το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη και τον εκπρόσωπο του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέλαβε από τον κ. Calestini την επίσημη σφραγίδα της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά καθιστώντας την Αθήνα την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα εστιάζει στη μείωση της παιδικής φτώχειας μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, τη μεταρρύθμιση των υπηρεσιών φροντίδας παιδιών, την προώθηση της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους και σε χώρους εκπαίδευσης, την πρόληψη της βίας κατά των παιδιών, της συμμετοχής τους σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων κλπ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη «σε 47 χώρες συνδέοντας δήμους, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκό χώρο, μέσα ενημέρωσης και, το σημαντικότερο, παιδιά και νέους με σκοπό να κάνουν τις πόλεις και τις κοινότητες τους πιο φιλικές προς αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία: EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος