Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Παρεμβάσεις ενόψει εορτών

Νέους τρόπους πίεσης για τους ανεμβολίαστους από κυβέρνηση και ειδικούς, ενώ χθες Τετάρτη (1/12) υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του μέτρου από τις 16 Ιανουαρίου. Το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών πρόκειται να αποσαφηνίσει στις 10:30 το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μαζί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη.

Η ενημέρωση θα μεταδοθεί απευθείας από το ertnews.gr.

Μετά από πρόταση της κυβέρνησης, η Επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειωθεί στους 4 μήνες το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, από έξι που είναι σήμερα.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το πιστοποιητικό νόσησης να χορηγείται πλέον μόνο μετά από διάγνωση με μοριακό τεστ.
Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν να εισέλθουν επισκέπτες και εργαζόμενοι στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.

Την ίδια ώρα ραγδαία αύξηση καταγράφουν τα ραντεβού για εμβολιασμό, στις ηλικίες άνω των 60 ετών. Μέσα σε ένα 24ωρο, τα ραντεβού για 1η δόση, ανήλθαν σε 17.500, όταν τις προηγούμενες ημέρες ήταν κατά μέσο όρο 2.600. Από το πρόστιμο των 100 ευρώ, θα εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει για διάστημα 180 ημερών και όσοι έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας. Ειδικά για τον Ιανουάριο, το πρόστιμο θα ανέλθει σε 50 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, άλλες δύο περιοχές, η Καστοριά και η Φλώρινα, πέρασαν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος