Υποχρεωτική η μάσκα στις εξετάσεις – Τέλος σε σχολεία και πανεπιστήμια

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19” αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Εξάλλου, από την 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου έχει ανακοινωθεί ήδη πως παύει η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις αστικές συγκοινωνίες.

Για την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας στα πλοία η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα αποφασίσει στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 17 θανάτους, 140 διασωληνωμένους, 4.141 κρούσματα και 493 επαναλοιμώξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος