Υπό πλήρη έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία – Καταγγελίες για εμπρησμό (video)

Υπό πλήρη έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς και σήμερα η περιοχή βρίσκεται σε υψηλή ζώνη επικινδυνότητας. Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σε συναγερμό τέθηκε χθες Πέμπτη (22/7) ο νομός Ηλείας λόγω τριών πύρινων μετώπων. Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο αφού απείλησε κατοικημένες περιοχές. Λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό, του δήμου Πηνειού, ενώ μία ακόμη, η τρίτη στην σειρά, εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα, όπου μετά από μαζική κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αργά το βράδι τέθηκε υπό έλεγχο.

Στα Άγναντα χθες Πέμπτη, ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Στα Άγναντα το βράδι της Πέμπτης (21/7) υπήρξε προσαγωγή ενός ατόμου από την αστυνομία, μετά από καταγγελία κατοίκων ότι είδαν δύο άτομα να βάζουν φωτιά στην περιοχή. Η Ασφάλεια Αμαλιάδας διεξήγαγε πολύωρες ανακρίσεις στο γραφείο της Κοινότητας Αγνάντων και παρέπεμψε τον προσαχθέντα στον ανακριτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος