Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Οριοθετημένη και χωρίς να εμπνέει κάποια ανησυχία είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στον Ασπρόπυργο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν μόνο κάποιες πολύ μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και τους περισσότερους δρόμους όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή Λάκκες Κυρίλλου στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, ωστόσο λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς στις 3 τα ξημερώματα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με 76 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά πήρε διαστάσεις και χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, όπου το ένα κινήθηκε προς την Αττική Οδό και το δεύτερο προς το γήπεδο του Θρασύβουλου. Στο σημείο της πυρκαγιάς υπήρχε και ένα μαντρί όπου οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα σε αυτό τέσσερις φιάλες υγραερίου και δύο έξω από το μαντρί.
Η Τροχαία κατά διαστήματα έκλεινε τους δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα αποπνικτική καθώς η περιοχή είναι βιομηχανική και κάηκαν πλαστικά, σκουπίδια και λάστιχα.

Αρχικά η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – στην έξοδο προς Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, στην περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα –, καθώς και στη Λεωφόρο NATO και άλλους δρόμους της περιοχής. Αυτή την ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και τους περισσότερους δρόμους όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος