Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ν. Μάκρη: Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Τα ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στη Νέα Μάκρη. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο μικρές εστίες. Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε πολλά σημεία, από αργά χθες το βράδυ, λόγω της πυρκαγιάς. Υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό σε τρία διαφορετικά σημεία.

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Λίγο μετά τις 10.30 χθες το βράδυ 20/9, στο κέντρο της Πυροσβεστικής φτάνουν κλήσεις για τουλάχιστον δύο εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πευκόφυτη έκταση, κοντά στο Λιβίσι και 36 οχήματα της Πυροσβεστικής με 112 άνδρες, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου, σπεύδουν στα δύο μέτωπα, το πρώτο στην ορεινή περιοχή πάνω από την Αγία Μαρίνα και το δεύτερο κοντά στην Μονή του Αγίου Ευφραίμ.

“Πολύ δύσκολη πυρκαγιά, ταυτόχρονα σε 3 εστίες, με έναν άνεμο ισχυρό, δυτική κατεύθυνσης” έδωσε τα χαρακτηριστικά της ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης.

Άνδρες της αστυνομίας εκκενώνουν τα σπίτια γύρω από τις οδούς Ονείρων και Τερψιχόρης και ζητούν από τους κατοίκους να κατευθυνθούν στην πλατεία της Νέας Μάκρης.

Πέντε σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δύο από αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, που μίλησε στην ΕΡΤ για δολιοφθορά.

Με το πρώτο φως της ημέρας τρία αεροσκάφη ξεκίνησαν ρίψεις νερού στην περιοχή. Άνδρες της πολιτικής προστασίας, ελέγχουν τα σημεία που πέρασε η φωτιά καίγοντας επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και σπίτια.

H φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Νίκος Κουντούρης, Νόρα Μολυβιάτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος