Υπέροχα Νήπια: Εργαστήριο για γονείς παιδιών 0 – 4 ετών

Μήπως το μέχρι τώρα γλυκό και συνεργάσιμο μωρό σας έχει αρχίσει να δυσκολεύει την καθημερινότητά σας; Το πρόγραμμα Υπέροχα Νήπια, σχεδιασμένο από κρατικούς φορείς του Καναδά, θα σας εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που επιφυλάσσει η ζωή με ένα νήπιο.

Το εργαστήριο Υπέροχα Νήπια (Terrific Toddlers), που δημιουργήθηκε από τις Υπηρεσίες Υγείας της Alberta του Καναδά, παρέχεται στην αυθεντική του μορφή στην Ελλάδα από την Gordon Hellas. Βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και απευθύνεται σε εγκύους και γονείς παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών.

Το επόμενο προγραμματισμένο εργαστήριο ξεκινά διαδικτυακά την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στις 18.00 με 21.00 για οκτώ εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Συνοδεύεται από έντυπο υλικό (το τετράδιο ασκήσεων του εργαστηρίου και τα βιβλία The Baby Book και Ανατροφή Ισχυρού Δεσμού), τα οποία αποστέλλονται στους συμμετέχοντες πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.

Παρά το ότι το εργαστήριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, η ομάδα θα αποτελείται από λίγα άτομα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ποιότητά του. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μεταβείτε εδώ.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού επηρεάζουν καταλυτικά την εξέλιξή του και θέτουν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Είναι λοιπόν σημαντικό να ενισχύουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα μας διευκολύνουν στο γονεϊκό μας ρόλο.

Το πρόγραμμα Υπέροχα Νήπια (Terrific Toddlers) είναι ένα πρόγραμμα μη τιμωρητικό, φιλικό προς τις αρχές της ανατροφής ισχυρού δεσμού. Αναφέρεται στα ειδικά θέματα που απασχολούν αναπτυξιακά τις ηλικίες έως 4 ετών και θα σας στηρίξει σημαντικά στις καθημερινές σας δυσκολίες με τα παιδιά σας. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο που εκτός από θεωρητικές διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Το εργαστήριο καλύπτει θέματα όπως:

• Γονεϊκά στυλ και η επίδρασή τους στην ανατροφή των παιδιών

• Φροντίδα του γονιού για τον εαυτό του

• Αναπτυξιακά στάδια και η σύνδεσή τους με τις συμπεριφορές των παιδιών

• Θεωρία δεσμού και άγχος αποχωρισμού

• Εκπαίδευση στην τουαλέτα

• Προβλήματα με τον ύπνο

• Δυσκολίες με το φαγητό

• Ειδικότερα θέματα υγιεινής και ασφάλειας του παιδιού

• Παιχνίδι και η σημασία του στην ανάπτυξη του παιδιού και τη σχέση του με το γονιό

• Εκρήξεις θυμού (tantrums) και αντιμετώπισή τους

• Τεχνικές θετικής πειθαρχίας που βοηθούν το γονιό να αποφύγει τις μάχες εξουσίας με το παιδί

• Αντιμετώπιση του «Όχι»

• Δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας με το παιδί, που το βοηθούν να αναπτύξει υγιή αυτοεκτίμηση και συναισθηματική νοημοσύνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος