Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ισότητα των δυο φύλων

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκροτηθεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλαίσιο συμβουλευτικής υποστήριξης το οποίο αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ θα συμβάλλει τόσο στον εμπλουτισμό των γνώσεων και στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της ΓΓΔΟΠΙΦ, όσο και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

«Το ανθρώπινο δυναμικό της ΓΓΔΟΠΙΦ, όπως και ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης, αποτελεί το πολυτιμότερο κεφάλαιο στην εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει η πολιτεία γύρω από τη νομική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Γι’ αυτό όχι μόνο στηρίζουμε, αλλά και επιδιώκουμε, οποιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να συνεισφέρει προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενδυνάμωσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των ανθρώπων της Γραμματείας», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Συρεγγέλα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, την οποία επικύρωσαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη, παρουσία της ΓΓΔΟΠΙΦ, Γιάννας Χορμόβα, του αντιπροέδρου του ΕΚΔΔΑ, Βασίλειου Έξαρχου και της αναπληρώτριας διευθύντριας ΙΝΕΠ, Αγγελικής Μπουρμπούλη, τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού μία σειρά δράσεων, που αφορούν στα εξής:

– Ανίχνευση εκπαιδευτικών/επιμορφωτικών αναγκών, ώστε η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της ΓΓΔΟΠΙΦ να συνδέεται με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις ανάγκες της.

– Σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων.

– Επιμόρφωση σε τομείς, όπως η ένταξη της διάστασης του φύλου στη σύνταξη των διοικητικών εγγράφων.

– Επιμόρφωση σε βέλτιστες πρακτικές ευρωπαϊκού επιπέδου.

– Αξιολόγηση των επιμορφωτικών δράσεων και αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επιμόρφωσης.

– Συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να αναπτυχθούν δράσεις όπως η πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών και σπουδαστριών σε υπηρεσίες της ΓΓΔΟΠΙΦ.

– Συνεργασία με το Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομιών (Ι.Τ.Ε.Κ.).

– Συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων.

– Συγκρότηση Επιτροπής Συνεργασίας και Παρακολούθησης των κοινών δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος