Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη ,τίθενται άμεσα σε αναστολή καθηκόντων οι υπάλληλοι για τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία έστειλε έγγραφο για «ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές».
Οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
📌 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
— Υπουργείο Πολιτισμού (@cultureGR) July 9, 2024
Σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη,
Σε αργία τέθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για χρηματισμό και εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων, στην Αθήνα,.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων – μέλη εγκληματικής οργάνωσης – που φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις. Ο «τζίρος» τους ξεπερνάει, τις 700.000 ευρώ ανά έτος.
Σχετική είδηση: Οι διάλογοι των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων – Ντοκουμέντα της εγκληματικής δράσης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος