Υπ.Παιδείας: Δημόσια πιστοποίηση γλωσσομάθειας και χρήσης Η/Υ (video)

Η πιστοποίηση γνώσης ξένων γλωσσών και χειρισμού Ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα από το δημόσιο σχολείο δρομολογείται από το Υπουργείο Παιδείας. Σε ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Νίκος Φίλης δεσμεύτηκε πως οι μόνιμοι διορισμοί θα αρχίσουν από το νέο έτος, ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα καθοριστούν εντός των επόμενων μηνών.

Ο υπουργός που συναντάται την Πέμπτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προανήγγειλε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων νέα προγράμματα διδασκαλίας για το μάθημα των θρησκευτικών ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να ξεκινήσει διάλογος και για την αναμόρφωση των μαθηματικών.

Αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν προκειμένου το Σεπτέμβρη τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά.

Οι 109 σελίδες του πορίσματος του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία υπερψηφίστηκαν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ στη διαδικασία δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ /Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος