Υπ. Παιδείας: Καθιέρωση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ της χώρας

Πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ της χώρας για πρώτη φορά από το νέο έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021) καθώς σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συναρμόδιους Υπουργούς που θέτει το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

Ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου: «Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος