Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν αφαιρείται η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» από τη διάταξη για τον βιασμό

“Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων” απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αναφορές ότι αφαιρείται η φράση “χωρίς τη συναίνεση του παθόντος” από τη διάταξη για τον βιασμό.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι “δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος»”. “Δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά” τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται:

“Η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν η πρότασή της κατατεθεί επισήμως, θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τις αρμόδιες Νομοθετικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία.”

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος