«Υγιής Πόλη» το Παλαιό Φάληρο σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Array

Σημαντική διάκριση δέχθηκε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη (22-24/11/2022), καθώς εντάχθηκε με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), λαμβάνοντας την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή διάκριση του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς καταδεικνύει τις πολιτικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, που φανερώνουν τις  εξελιγμένες πρακτικές στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία, τον πιο ευαίσθητο τομέα στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της άσκησης κοινωνικής μέριμνας, που εφαρμόζεται ιδιαίτερα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έγινε ο 2ος μόλις Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υγιών Πόλεων, στη Δανία, με «moto»: «One Planet, One People, One Health», δημιουργήθηκε μία νέα πολιτική για την προαγωγή της υγείας, περισσότερο διευρυμένη, περιλαμβάνοντας την προστασία όλων των ειδών που ζουν στον πλανήτη, σε συσχέτιση φυσικά και με την προστασία του ίδιου του πλανήτη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου στην Κοπεγχάγη, αποφασίστηκαν τοπικά μέτρα, τα οποία αφορούν παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα της Δανίας. Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και την συντονίστρια του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνική λειτουργό Λίλιαν Φανιδάκη.

«Υγιής Πόλη» το Παλαιό Φάληρο σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Στο Συνέδριο ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου τοποθετήθηκε πάνω σε τρεις πολιτικο-κοινωνικούς άξονες συζήτησης:

1.Για την πρωτοφανή μετανάστευση που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη και την επιρροή της, αλλά και για το πώς ανταποκρίνεται η κάθε πόλη.

2.Για την μείωση των ανισοτήτων που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τις δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την μείωση του χάσματος με παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων καινοτόμων δράσεων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

3.Για το πώς μπορεί το δίκτυο Υγιών Πόλεων, με το βλέμμα στο μέλλον, να αλληλεπιδράσει, μέσω διαδραστικών ενεργειών, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή την εξαιρετική διάκριση για τον Δήμο και εκφράζοντας την ικανοποίηση του, σε σύντομη δήλωσή του, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες του Δήμου για τις αναπτυξιακές πολιτικές που έχουν ως στόχο «να ικανοποιήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες της κοινωνίας, κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και κυρίως, η μακροπρόθεσμη ευημερία». Εν συνεχεία, συνεχάρη τους συνεργάτες του Δήμου που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον τομέα της πρόνοιας και στην διάκριση του Δήμου, ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα συνεχίζει να προσφέρει τα βέλτιστα στην προώθηση καλύτερων υπηρεσιών δημόσιου, στην αύξηση των συμμετοχικών διαδικασιών και στην βελτίωση της διαχειριστικής ικανότητας. «Πάντα με απαρέγκλιτη αξία της πολιτικής μας τον Άνθρωπο και την αλληλεγγύη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος