Υγειονομικοί: Νέες διαμαρτυρίες για τα φύλλα αναστολής εργασίας -Στη Βουλή η τροπολογία αναπλήρωσης (video)

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές εργασίας, με  δυνατότητα μετακίνησης υγειονομικού προσωπικού. Την ίδια ώρα, έκκληση απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ στους επαγγελματίες υγείας να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό “έστω και τις τελευταίες μέρες”, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι, “δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας 6.000 έγγραφα αναστολής στέλνονται μόνο προς τα νοσοκομεία της χώρας, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να εκτιμά ότι θα βγουν σε αναστολή 10.000 περίπου υγειονομικοί.

Η τροπολογία προβλέπει αναθέσεις υπηρεσιών και τρίμηνες συμβάσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές εργασίας, μετακινήσεις προσωπικού, καθώς και παράταση διατάξεων για συνταξιούχους και ιδιώτες ιατρούς. Η μη συμμόρφωση του προσωπικού συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει κατ` ελάχιστον πρόστιμο έως τις αποδοχές 12 μηνών.

Πώς προχωρά η διαδικασία επίδοσης των εγγράφων αναστολής

«Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χωράει συνδικαλισμός και αυτό πρέπει να είναι κατανοητό. Και αν μπορούμε να κατανοήσουμε μια συναδελφική αλληλεγγύη των εργαζομένων, αυτή δεν μπορεί να είναι υπέρτερη της κοινωνικής αλληλεγγύης και του δικαιώματος στη ζωή. Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει μια ιερή υποχρέωση κάποιων ανθρώπων και αυτοί είναι οι υγειονομικοί», δήλωσε ο Αθανάσιος Κοντογεώργης, γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν  έξω από την 7η Υγειονομική περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο οι υγειονομικοί που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αναστολή εργασίας.

Eνδεικτικό για την ανησυχία που επικρατεί είναι απομένουν πέντε ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου καθώς τέθηκαν εκτός εργασίας μέλη πληρωμάτων των Εκτάκτων Βοηθειών.

Στη Θεσσαλονίκη,  15 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του νοσοκομείου Άγιος Παύλος που έλαβαν έγγραφα αναστολής εργασίας, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου.

Τα φύλλα αναστολής καθηκόντων, σε πολλά νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση και σε άλλα έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Υγειονομικοί: Νέες διαμαρτυρίες για τα φύλλα αναστολής εργασίας -Στη Βουλή η τροπολογία αναπλήρωσης (video)
Συγκέντρωση και διαμαρτυρία των υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην αναστολή εργασίας. Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στις 15.00 ολοκληρώθηκε η στάση εργασίας (10.00 – 15.00) που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» και να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία» .

Συγκεντρώσεις  έγιναν έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης αλλά και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

ΕΡΤ-ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Φανή Καλαθάκη, Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος