ΥΕΘΑ: Διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας- Αυστρίας

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΕΘΑ, Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, αποδεχόμενος πρόσκληση του Αυστριακού ομολόγου του Δρ. Άρνολντ Κάμελ (Arnold Kammel), συμμετείχε σε διμερείς διαβουλεύσεις στις 22 Ιουλίου 2021 στη Βιέννη, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συναφούς επίσκεψης του Αυστριακού αξιωματούχου στην Αθήνα στις 02 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τις επαφές έγινε συζητήθηκε το ζήτημα συνοχής μεταξύ των αμυντικών πρωτοβουλιών της ΕΕ, η ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων και η Ανθεκτικότητα (Resilience) στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση Στρατηγικής Πυξίδας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο πλαίσιο ΝΑΤΟ.

Οι δύο Διευθυντές Αμυντικής Πολιτικής εξέτασαν τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας τους σε θέματα στρατιωτικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε διμερές επίπεδο. Επιπρόσθετα εξετάστηκε η προοπτική εξέλιξης των αμυντικών συνεργασιών έναντι των υβριδικών απειλών και άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα. Κατά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, αποφασίστηκε η σύναψη ενός κοινού πλαισίου δράσης που θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος