Χρ. Σταϊκούρας: Το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής» στο Ελληνικό είναι ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του Αριστοτέλη Ωνάση, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Το αεροσκάφος αυτό, όπως είπε ο υπουργός, αποτελεί σημαντικό σταθμό στη μακρά ιστορία της ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας. «Ενός κλάδου με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία της Ελλάδας, την υποστήριξη του τουριστικού της προϊόντος και των μετακινήσεων των πολιτών και των επισκεπτών της. Οι ρίζες της βρίσκονται στην περίοδο του Μεσοπολέμου, ενώ στη Μεταπολεμική Ελλάδα ήταν ο πρώτος τομέας που προσέλκυσε ξένες επενδύσεις».

Χρ. Σταϊκούρας: Το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής» στο Ελληνικό είναι ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε ο κος Σταϊκούρας, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας της εταιρείας ZELA AVIATION και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια πρωτοβουλία που ενισχύει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αναπτύσσει την τοπική οικονομία, διατηρεί και προβάλλει ψηφίδες της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και εξέφρασε την αισιοδοξία πως το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο, «γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Χρ. Σταϊκούρας: Το αεροσκάφος της «Ολυμπιακής» στο Ελληνικό είναι ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος