Τρίκαλα: Ιερέας έκανε έρανο «μαϊμού» – Συγκέντρωνε χρήματα για αναξιοπαθούντα αλλά τα έβαζε στον λογαριασμό του (video)

Array

«Χρησιμοποίησε τα προβλήματα μου για να βγάλει χρήματα για δικό του όφελος». Με τα λόγια αυτά ο 23χρονος Γιώργος περιγράφει μιλώντας στην ΕΡΤ τη σχέση του με τον ιερέα από τα Τρίκαλα ο οποίος διενεργούσε στα social media έρανο προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματική βοήθεια για τον νεαρο.

Ο ιερέας ήταν όμως ο μόνος που είχε πρόσβαση στους δυο λογαριασμούς που είχε ανοίξει για τον έρανο, γεγονός που έβαλε σε υποψίες κάποιους πολίτες οι οποίοι και απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτανε τα 12.900 ευρω ενώ σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα βρέθηκαν άλλα 20.000 ευρώ και στην κατοχή του 2.000 ευρώ τα οποία και εκτιμάται ότι προέρχονταν από τον έρανο.

«Δε θελω να έχω καμία σχέση μαζί του» λέει ο 23χρονος και τονίζει πως είχε υποστεί ακόμη και βασανιστήρια από τον ιερέα προκειμένου όπως του έλεγε να τον απαλλάξει από τα δαιμονια που τον είχαν καταλάβει

Ο ιερέας είχε τοποθετηθεί το 2021 ως εφημέριος σε χωριό της Καλαμπάκας οπου έμεινε όμως μόλις δυο μήνες καθώς στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έφτασαν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.

Ο ιερέας το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στη Μητρόπολη Φθοιώτιδος  από όπου και τέθηκε σε αργία,με αποφαση του εκεί Μητροπολίτη, μετά  και τις τελευταίες εξελίξεις

Σε βάρος του εχει σχηματισθεί δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση του νόμου περί εράνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος