Χερσόνησος Κρήτης: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης των δύο αγνοουμένων – Πήραν μια βάρκα και ανέβαζαν «story» στα κοινωνικά δίκτυα (video)

Mετά από ολονύκτιες έρευνες εντοπίστηκαν σώοι από παραπλέοντα πλοία οι δύο αγνοούμενοι άνδρες τους οποίους αναζητούσαν από χθες σκάφη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χερσονήσου.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εν πλω των δύο νεαρών αγνοούμενων ανδρών για τον εντοπισμό των οποίων στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση από το Λιμενικό. Οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Σλοβάκος, εντοπίστηκαν τελικά σήμερα Πέμπτη, 1 Ιουνίου, νωρίς το πρωί, σε ακυβέρνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από το σκάφος του Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου, που «χτένιζε» την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Σώοι και καλά στην υγεία τους οι δύο 23χρονοι, μεταφέρθηκαν αρχικά στο Λιμάνι του Ηρακλείου και από εκεί με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, όπου συνελήφθησαν για την κλοπή της φουσκωτής λέμβου. Οι δύο νεαροί φέρονται να ζήτησαν συγγνώμη, ενώ από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της λέμβου, όπως αναφέρουν στην ΕΡΤ αρμόδιες πηγές δεν επιθυμεί την δίωξή τους. Για την ποινική μεταχείριση των δύο θα αποφασίσει ο εισαγγελέας Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων.

Η εξαφάνιση των δύο νεαρών είχε δηλωθεί στις αρχές χθες, από φιλικό τους πρόσωπο.

Οι δύο 23χρονοι, που εργάζονται σε ξενοδοχείο της περιοχής της Χερσονήσου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πιθανόν μετά από κατανάλωση αλκοόλ, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήραν την φουσκωτή λέμβο του ναυαγοσώστη διπλανού ξενοδοχείου, με σκοπό να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια στη θάλασσα.

Μάλιστα, «ανέβασαν» και σχετικό «story” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ίσως τα είχαν σχεδιάσει, με αποτέλεσμα να μείνουν για αρκετές ώρες στη θάλασσα. Δεν επέστρεψαν στις δουλειές τους, δεν έδωσαν σημάδια ζωής και ο φίλος τους που ανησύχησε ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι έρευνες συνεχίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης και μετά την έλευση της νύχτας. Σε αυτές συμμετείχαν 3 περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρεπορτάζ Χαρά Γιαννοπούλου, Γιώργος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος