Ξεκίνησε η 20η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών (video)

Array

Για τους στόχους που έχει η 20η Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εθελοντών αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρωτόπαππας: «Δυστυχώς κάθε δευτερόλεπτο χρειαζόμαστε το αίμα όχι μόνο για τους χρόνια πάσχοντες και τα προγραμματισμένα χειρουργεία, αλλά και τα έκτακτα, όπως τα τροχαία και γι’ αυτό όλοι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να αφυπνίσουμε την ελληνική κοινωνία. Το τελευταίο διάστημα κάπως έχουμε επανορθώσει και έχουμε έρθει στα επίπεδα των προηγούμενων δύο ετών.

Στις 22 του μηνός υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών, της Πανελλήνιας Ένωσης γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης» και με συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης και της ΚΕΔΕ, πραγματοποιήσαμε την τελετή έναρξης της 20ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας, είναι η επετειακή μας λαμπαδηδρομία, συμπληρώσαμε 20 χρόνια.

Ξεκινήσαμε από το Δήμο Νέας Σμύρνης, από τον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής και στη συνέχεια πήγαμε με τη φλόγα στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου φιλοξενήθηκε και χθες συνέχισε την πορεία της για τον πρώτο σταθμό και το σύλλογο που εμπνεύστηκε την ιδέα, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου έγινε μία πανηγυρική υποδοχή, με εκατοντάδες λαμπαδηδρόμους και τη βοήθεια του λιμενικού σώματος και της ομάδας Αιγαίου, ήρθε εν πλω περνώντας από τη διώρυγα Κορίνθου.

Στείλαμε πάρα πολλά μηνύματα, συνεργαστήκαμε πάρα πολλοί φορείς, όπως θα γίνει και το υπόλοιπο διάστημα των δύο μηνών που οι λαμπαδηδρόμοι μας θα περάσουν από όλους τους Δήμους, από όλα τα χωριά, για να κάνουν εκκλήσεις αλλά και για να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες ότι θα πρέπει να κάνουμε ακόμα μία μικρή προσπάθεια προκειμένου να κάνουμε τη χώρα μας αυτάρκη από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, γιατί οι ανάγκες είναι πολλές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος