Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου, Σάμου – Στη Χίο την Παρασκευή Ν. Μηταράκης & Π. Αρκουμανέας

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 03.06.2021 και θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή 04.06.2021 ο εμβολιασμός των αιτούντων άσυλο στα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Για το σκοπό αυτό στη δομή της ΒΙΑΛ Χίου θα βρίσκεται την Παρασκευή 04.06.2021 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση των προσφύγων- μεταναστών για τον εμβολιασμό και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον.

Από σήμερα Πέμπτη, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου. Στη Χίο, έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός 50 ατόμων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos».

Οι κ.κ. Μηταράκης και Αρκουμανέας, θα συνοδεύονται από στελέχη των δύο φορέων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή των εμβολιασμών στο πεδίο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των εμβολίων, θα εμβολιαστούν οι αιτούντες άσυλο σε Κω, Λέρο και στις πρώτες δέκα δομές στην ενδοχώρα. Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν κάθε Πέμπτη και Παρασκευή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τόσο στα ΚΥΤ όσο και στις δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Επισημαίνεται η σημασία της εν λόγω δράσης για την ανάπτυξη «τείχους» ανοσίας και στους πληθυσμούς που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

Ρεπορτάζ: Θ. Πυλιώτης, Δ. Λαχουρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος