Ξανά στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό

Array

Νέα κινητοποίηση για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, λίγες ώρες μετά τη λήξη της σημερινής (19/1/2023) πορείας που διοργάνωσαν.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος κάνοντας απολογισμό της κινητοποίησης: «Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά μεγάλη και πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της, με τη συμμετοχή μαθητών από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σπουδαστών Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και Επαγγελματιών του Κλάδου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατέληξε με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μαζικότητα και ζωντάνια.

Είμαστε στο δρόμο και επιμένουμε περισσότερο από έναν μήνα μετά την έκδοση του Π.Δ. 85/2022, το οποίο φέρνει τεράστιες ανατροπές στη ζωή μας. Δέκα ημέρες μετά τη Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση στην ουσία δεν προτείνει καμία λύση στο πρόβλημα, η οποία είναι πρόθυμη να συνομιλεί με τα Κολλέγια, αλλά όχι με τους εργαζόμενους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να φέρουν αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας».

Συνεχίζοντας η ΠΟΘΑ επισημαίνει ότι: «Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οργανώνουμε νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00, την ώρα που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας».

Σχετική είδηση: Πτυχία καλλιτεχνών: Πορεία διαμαρτυρίας προς το Μαξίμου για τις αλλαγές στα διπλώματα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος