Το ιστιοφόρο στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά το πρωί της Τρίτης (9/8) βυθίστηκε. Το σκάφος έιχε μικρή ποσότητα καυσίμων στις δεξαμενές του (περίπου 200 λίτρα diesel).
Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, “η φωτιά ήταν εκτεταμένη και το σκάφος βυθίστηκε παρά την άμεση παρέμβαση του πυροσβεστικού πλοιαρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας”.
Σημαντικό είναι ότι τα 7 άτομα Ιταλικής καταγωγής που επέβαιναν στο σκάφος είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί με άλλο σκάφος στο λιμάνι των Αντιπάξων ενώ αναμένεται να δώσουν κατάθεση στις λιμενικές αρχές προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς.
Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται πλωτά του λιμενικού με απορροφητικά υλικά έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν, την όποια ρύπανση υπάρξει αλλά και να απομακρύνουν τα υπολείμματα της φωτιάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος