Βρέθηκαν τέσσερις σοροί σε παραλίες της Νάξου και της Φολεγάνδρου – Μεταξύ αυτών και ενός παιδιού

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε παραμονές Χριστουγέννων με την βύθιση σκάφους με πρόσφυγες έξω από την Φολέγανδρο.

Το πρωί της Πέμπτης (6/1) στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και περισυνέλεξαν τις σορούς μιας γυναίκας και ενός παιδιού. Αρχικά βρέθηκε η σορός ενός 10χρονου κοριτσιού στην Αγιασσό Νάξου ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων ηλικίας περίπου 35 ετών, στην παραλία Πυργάκι στα νοτιοανατολικά του νησιού. Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκε η σορός και ενός άνδρα ηλικίας περίπου 20 με 25 ετών πάλι στην περιοχή Αγιασσού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι και οι τρεις σοροί που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη, ανήκουν πιθανόν σε πρόσφυγες που επέβαιναν στο δουλεμπορικό σκάφος το οποίο ναυάγησε στις 22 Δεκεμβρίου ανοιχτά της Φολέγανδρου. Την Τετάρτη (5/1) το Λιμενικό είχε ανασύρει από την περιοχή Λιβάδι της Φολέγανδρου την σορό άλλης μιας γυναίκας. Συνολικά στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.

Εξάλλου, η Λιμενική Αρχή Πάρου ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (6/1) για εύρεση σορού στην παραλία “ΠΟΥΛΙΟΥ”. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για σορό κοριτσιού, ηλικίας περίπου 12 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Το κορίτσι ήταν ενδεδυμένο με μπλούζα χρώματος μπεζ και παντελόνι χρώματος μαύρου.

Οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος