Βουλή Π/Υ 2023 – Βαρουφάκης: Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης Α.Ε.

«Μια ανάσα πριν τις εκλογές έρχεστε να κάνετε το μαύρο-άσπρο με έναν προϋπολογισμό που, παρά το γεγονός ότι δεν γράφτηκε για να εφαρμοστεί, αλλά για να ωραιοποιήσει την ασχήμια του Υπαρκτού Μητσοτακισμού, καταφέρνει να κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ απέναντι σε κάθε δημόσιο αγαθό που δεν έχει καταπατηθεί, σε κάθε προστασία εργαζόμενου που δεν έχει ακυρωθεί, σε κάθε οικολογική αξία που δεν έχει τσιμεντοποιηθεί και σε κάθε νέα ή νέο δεν έχει υποταχθεί στη Φαυλότητα των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας σας», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στη συζήτηση της Ολομέλειας για τον προϋπολογισμό του 2023.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε το «αφήγημα» περί «success story» λέγοντας πως η κυβέρνηση σώθηκε από τις πολλαπλές κρίσεις.

«Να ευχαριστείτε τον covid και τον εισαγόμενο πληθωρισμό! Εικόνισμα να τους κάνετε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Μιλώντας για τις επενδύσεις, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι σχεδόν όλες γίνονται σε ακίνητα επισημαίνοντας ότι «επενδύσεις σε ακίνητα σημαίνει αντιπαραγωγικές φούσκες».

«Για πείτε μου: Πως θα βοηθήσει το Δημόσιο Ταμείο, η αγορά μιας πολυκατοικίας από ξένο fund και η μετατροπή της σε Airbnb; Αυξάνει τα ενοίκια για τους ντόπιους χωρίς καμία νέα θέση εργασίας; Καθόλου! Για πείτε μου: Πως θα βοηθήσει η αγορά ενός αγρού που παύει να καλλιεργείται στον οποίο τοποθετούνται φωτοβολταϊκά το ρεύμα των οποίων ο κόσμος το αγοράζει σα να παρήχθη από πανάκριβο τεξανικό φυσικό αέριο, και με τα κέρδη-προσόδους να πηγαίνουν στα Cayman; Τζίφος οι επενδύσεις για τις οποίες θριαμβολογείτε», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Οι σοβαροί, υπομονετικοί επενδυτές δεν έρχονται στην Ελλάδα για δύο λόγους:

  • Γιατί ξέρουν ότι, με ένα τηλέφωνο του κ. Περιστέρη, του κ. Μελισσανίδη, του κ. Βαρδινογιάννη, εσείς θα τους μπλοκάρετε την επένδυση,
  • Γιατί ξέρουν ότι το 2030-31-32 το δημόσιο ταμείο θα βογκά από τις αποπληρωμές στην τρόικα και άρα θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα και συνεπώς νέοι φόροι την ώρα που το ασφαλιστικό θα απαιτεί περισσότερο δημόσιο χρήμα. Ο συνδυασμός δηλαδή δημόσιου χρέους, νέου οχετού κόκκινων δανείων και ασφαλιστικού κενού.

Όλα αυτά εγγυώνται το βάθεμα της μονιμοποιημένης ελληνικής χρεοκοπίας, την υπερ-φορολόγηση, την από-επένδυση και, βέβαια, το συνεχιζόμενο φευγιό νέων ανθρώπων – που δεν αντισταθμίζεται από τους καλοδεχούμενους ψηφιακούς νομάδες οι οποίοι έρχονται στην όμορφή μας χώρα για να εργαστούν εκ του μακρόθεν για ξένες εταιρείες που δεν έχουν καμία όρεξη να παράγουν, ή να επενδύσουν, εδώ.

Αυτά για την Επενδυτική Αναγέννηση που ευαγγελίζεστε», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος