Προανακριτική: Έως την Παρασκευή η κατάθεση με υπόμνημα του Ν. Παππά (video)

Μέχρι την Παρασκευή ο Νίκος Παππάς θα καταθέσει με υπόμνημα στη Βουλή τις θέσεις του για τις σε βάρος του κατηγορίες που τον εμπλέκουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο έλεγχος που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος  μετά από αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής  για το πώς έφτασε το ποσό  των 3 εκατ.ευρώ στα χέρια του επιχειρηματία Καλογρίτσα κατατέθηκε την Τρίτη σε έκθεση έντεκα σελίδων.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταθέσεων των μαρτύρων. Δεν θα προσέλθουν μάρτυρες μέχρι την κατάθεση, με πόρισμα, του Νίκου Παππά. Όπως φαίνεται, στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια για την τύχη της υπόθεσης, αν και η Επιτροπή έχει παράταση μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Στην έκθεση της ΤτΕ που κατατέθηκε την Τρίτη αναφέρεται ότι όλα έγιναν 24ώρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα  με πληροφορίες. Tο ποσό ξεκίνησε από την εταιρεία της οικογενείας Χούρι CCC,  λιβανέζικων συμφερόντων και έφτασε στην Attica bank και από εκεί μεταφέρθηκε στον Χ. Καλογρίτσα με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Με τη σειρά του ο επιχειρηματίας το κατέθεσε σε λογαριασμό της νεοσυσταθείσας  τότε τεχνικής  εταιρίας του γιού του, Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα  για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό καταθέτοντας το ποσό στην εγγυητική επιστολή.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ότι ουδέποτε τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί  μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα  για την όλη διαδικασία.

Στο μεταξύ στην προανακριτική Επιτροπή που συνεχίζει τις εργασίες της  για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή δήλωσή του,  ξεκαθαρίζει ότι θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα και κάνει λόγο  ξανά για προανακριτικό φιάσκο.

Συγκεκριμένα  ο Ν. Παππάς αναφέρει:  «Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο;

Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής. Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής» καταλήγει στην δήλωση του ο Νίκος Παππάς.

Οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται σήμερα με αυτήν του πρώην Διευθύνοντος  Συμβούλου της Attica Bank, Αθ. Τσάδαρη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως  έφθασαν στην επιτροπή, 18 email τα οποία έχουν ανταλλάξει στελέχη της Λιβανέζικης εταιρίας και του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της CCC στην Ελλάδα Αντώνη Λιανού.

Σε αυτή την ηλεκτρονική επικοινωνία γίνεται αναφορά για άδεια τηλεοπτικού σταθμού, ενώ ζητούνται πληροφορίες για την οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αλλά και για τον τρόπο επιστροφής των 3 εκατ ευρώ.

Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται την χρονική περίοδο 2016-2019.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι αυτά τα μηνύματα έρχονται να επιβεβαιώσουν την εικονικότητα της σύμβασης CCC και Καλογρίτσα.

Αντίθετα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται πως τα συγκεκριμένα μέιλ επιβεβαιώνουν ότi ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε αναγνωρίσει την οφειλή των 3 εκατ ευρώ προς την CCC.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος