ertnews.gr

Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Βίτσα για Νοvartis

30/01 13:05
Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Βίτσα για Νοvartis

EUROKINSSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κλίμα θερμής πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διονύσης Μποτώνης, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα η οποία αφορούσε την υπόθεση Novartis και την αρχειοθέτηση σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Βίτσα να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά, γιατί όπως είπε πέντε και πλέον χρόνια δέχθηκε τόνους λάσπης και συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά από πέντε χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης από το ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει ένας από σας το λόγο να ζητήσει συγνώμη;[… ] Κι εσύ κύριε Ξανθέ ως διάδοχος μου μακρύτερος στο υπουργείο ξέρετε πολύ καλά αν οι πολιτικοί είχε ωφελήσει τη Νοβάρτις η όχι, αλλά σιωπήσατε […] Και δεν είχατε τα μούτρα να πείτε ένα συγνώμη μετά από όλα αυτά. Ντροπή σας».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βίτσας είπε ότι «θεωρούμε ότι έχετε πολιτική ευθύνη σαν κυβέρνηση κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας για το σκάνδαλο Novartis κατ’ ελάχιστον το θεωρούμε. Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ για να σας ζητήσουμε συγγνώμη, δε θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά».

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version