Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση «Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης “Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος” και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας». Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τη Δευτέρα, 24/10/2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης θεσπίζεται για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, σε συμβάντα και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αρμοδιότητάς του, εντός του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο πλαίσιο δεν εμπίπτουν η διεξαγωγή επιχειρήσεων ναυτικής και αεροπορικής έρευνας-διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας καθώς και η παροχή συνδρομής στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας εκτός και αν υποβληθούν σχετικά αιτήματα συνδρομής.

Με το ίδιο νομοσχέδιο τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.1349/1983 σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Μεταξύ άλλων επαναπροσδιορίζεται ο σκοπός του ΟΑΣΠ, στον οποίο περιλαμβάνεται, και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτίμηση του ηφαιστειακού κινδύνου και της ηφαιστειακής διακινδύνευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος